RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UD: - Bør overveie å forlate Tokyo

Foto: KAZUHIRO NOGI (Afp)
Sist oppdatert:
UD med oppdatert reiseråd for det jordskjelvrammede landet.

Nordmenn som oppholder seg i Tohoku-, Chubu- og Kanto-regionene bør overveie å forlate området. Dette inkluderer også nordmenn i Tokyo, som er en del av Kanto-regionen, sier Utenriksdepartementet.

- Rådet knyttes til den uavklarte situasjonen ved kjernekraftverkene og muligheten til ytterligere forverring. Nordmenn som oppholder seg mindre enn 80 kilometer unna Fukushima-kraftverket oppfordres til å forlate området, heter det i det nye reiserådet.

Les UDs informasjon om situasjonen i Japan her.

- Fortsatt alvorlig og uavklart
Statens strålevern sier situasjonen ved Fukushima Daiichi-kraftverket fortsatt er alvorlig og uavklart, men melder at situasjonen har utviklet seg i positiv retning.

Trykkproblemene ved reaktor 3 har stabilisert seg, og det er ikke lenger nødvendig med en ventilering av reaktoren. Reaktor 2 har nå fått ekstern strømforsyning, men fortsatt arbeides det med å få sikkerhetssystemene i drift igjen.

Strålenivåene ved anlegget skal igjen være svakt nedgående.

Les hele oppdateringen fra Statns strålevern her.

Jodtabletter på ambassaden
Kriseutvalget for atomberedskap har besluttet å gjøre jodtabletter tilgjengelige for norske borgere i Japan. Disse kan fås ved henvendelse til den norske ambassaden, der det også bil bli gitt nødvendige anvisninger om bruk og dosering.

Men det understrekes at tablettene ikke skal tas nå, kun etter anbefalinger fra enten japanske eller norske myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere