RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UD: - Nordmann blir akseptabelt behandlet

Kisangani/Oslo (NTB): Den drapsmistenkte nordmannen som sitter fengslet i Kongo, blir nå akseptabelt behandlet, opplyser Utenriksdepartementet.

UD opplyser at en representant for ambassaden ankom Kisangani onsdag kveld. Vedkommende har hatt samtaler med den 27 år gamle nordmannen som sitter fengslet der, i tillegg til mannens advokat.

- Nordmannen har det etter forholdene bra og får nå akseptabel behandling i fengselet, sier kommunikasjonsrådgiver Christian Hansson i UD.

Tirsdag kom det meldinger om at nordmannen var blitt utsatt for uakseptabel behandling. UD ønsker imidlertid ikke å gå i detalj om hva den uakseptable behandlingen har bestått i.

- Det er ikke naturlig for oss å kommentere hvordan nordmannen er blitt behandlet utover at han har vært utsatt for uakseptabel behandling, men at han nå heldigvis behandles bedre. Etter forholdene er han i god form, sier Hansson

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere