*Nettavisen* Nyheter.

UD advarer mot Egypt-reiser

Foto: Torleif Svensson (Star Tour)

Ber de som skal til landet ta kontakt med ambassaden.

10.08.12 21:15

Utenriksdepartementet (UD) oppdaterte fredag kveld sitt reiseråd til Egypt.

- Utenriksdepartementet har oppdatert reiserådet for Egypt og fråråder nå reiser eller opphold som ikke er strengt nødvendig til deler av Sinai-halvøya, skriver UD på sine nettsider.

I det nye reiserådet heter det blant annet at «Utenriksdepartementet fraråder nå reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig til den nordlige delen av Sinai-halvøya, nærmere bestemt området nord for veien mellom Suez og Taba. Frarådningen gjelder ikke veien mellom Suez og Port Said langs Suez-kanalens østbredd».

- Kidnappingsfare
UD oppfordrer reisende også til å utvise aktsomhet ved reiser til eller opphold i andre deler av Egypt.

- Pga. kidnappingsfare må det utvises særlig aktsomhet ved all ferdsel også i det sørlige Sinai utenfor de etablerte turistområdene langs Aqaba-bukten (Sharm al-Shaikh, Dahab og Nuwaiba), står det i reiserådet.

Det gjøres oppmerksom på at sikkerhetssituasjonen i området kan endre seg meget raskt.

- Nordmenn som oppholder seg i området bes utvise aktsomhet og følge de råd og anvisninger som til enhver tid gis av egyptiske myndigheter, samt holde kontakt med ambassaden i Kairo, påpeker UD.

- Ta kontakt med ambassaden
Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til Egypt, anmodes også om å ta kontakt med ambassaden i Kairo for oppdatert informasjon og registrering av reisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.