Gå til sidens hovedinnhold

UD bekrefter at fredsforhandlinger utsettes

Havana (NTB-AFP): Fredsforhandlingene mellom FARC-geriljaen og den colombianske regjeringen i Oslo er utsatt til 15. oktober, opplyser geriljaen. Utenriksdepartementet bekrefter at samtalene er utsatt.

- Vi kan bekrefte at forhandlingene ikke starter 8. oktober. Hvilken dato det blir, kan vi ikke bekrefte, men det blir i oktober, opplyser pressevakt i Utenriksdepartementet Veslemøy Salvesen til NTB.

Hun forteller at Norge kjenner til at de to partene er blitt enige om et kommuniké, der de vil opplyse om den nye datoen.

Den venstreekstreme geriljagruppen FARC har tidligere kunngjort at forhandlingene i Oslo skulle starte 8. oktober. Men mandag sendte geriljaen ut en pressemelding til journalister i Havana på Cuba der det blir sagt at forhandlingene med regjeringen i Colombia begynner 15. oktober, og at partene skal komme med en offentlig erklæring to dager senere.

Deretter er det meningen at forhandlingene skal fortsette i Havana. Colombianske myndigheter har ikke bekreftet den nye startdatoen for forhandlingene.

Det er første gang på ti år at det blir gjort et forsøk på å få en slutt på konflikten, som har vart siden FARC ble opprettet i 1964. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar