*Nettavisen* Nyheter.

UD ber Egypt-turister ta kontakt med ambassaden

Oslo (NTB): Alle som skal til Egypt, bør kontakte ambassaden i Kairo, melder UD. Nordmenn frarådes å reise til den nordlige delen av Sinai-halvøya, der det i det siste har vært en rekke sammenstøt.

10.08.12 21:17

Utenriksdepartementet advarer mot reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig til den nordlige delen av Sinai-halvøya, nærmere bestemt området nord for veien mellom Suez og Taba.

På grunn av fare for bortføringer må man være forsiktig også i det sørlige Sinai, utenfor de etablerte turistområdene langs Akababukta, skriver UD i sitt reiseråd.

Sikkerhetssituasjonen kan endre seg raskt, melder UD. Det er derfor viktig for folk i området å holde kontakt med ambassaden i Kairo. Nordmenn som oppholder seg i Egypt, eller som planlegger en tur til landet, bør uansett kontakte ambassaden.

Egypts væpnede styrker har innledet en aksjon i Nord-Sinai for å slå ned på væpnede grupper etter at 16 egyptiske politifolk ble drept i et angrep på en grensepost ved Gazastripen søndag. Omkring 20 personer skal ha blitt drept i offensiven. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.