Flyet landet rundt 6.45 fredag morgen.

– Passasjerene inkluderer både norske borgere, andre som kvalifiserer for innreise og afghanere med behov for beskyttelse, opplyser utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til NTB.

Fredag morgen melder nyhetsbyrået AP at fly med evakuerte personer igjen har tatt av fra flyplassen i Kabul, dagen etter selvmordsangrepene.

Les også: Minst 90 ble drept i Kabul-angrep, ifølge afghansk tjenestemann

Fordelt på 13 flyginger har Norge hittil blitt evakuert 1098 personer. Senere fredag vil et siste fly med evakuerte lande på norsk nord. Dette blir det aller siste flyet med folk som har fått hjelp til å reise fra Kabul i denne omgang, opplyser Søreide.

– Operasjonen avsluttes etter gårsdagens grufulle terrorangrep som krevde mange menneskeliv. Vi har hele tiden vært tydelige på at tidsvinduet kunne være kort, både på grunn av sikkerhetssituasjonen og fordi det er satt en frist for avslutning, sier hun.

Stoppet evakueringsarbeidet

Angrepet satte en effektiv stopp for det allerede krevende evakueringsarbeidet, og portene på flyplassen er nå stengt.

– Vi beklager at det ikke var mulig å hjelpe alle som ønsket det i denne omgang, sier Søreide.

Hun understreker at UD fremdeles vil forsøke å bistå norske borgere og andre med nær tilknytning til Norge til tross for at flyplassen er stengt.

– Jeg har stor forståelse for den frykten og fortvilelsen disse menneskene lever under. Krisestaben i UD i Oslo fortsetter å være døgnbemannet og forsterket.

Evakuering i gang igjen

Fredag morgen tok flere fly med evakuerte om bord av fra flyplassen, opplyser øyenvitner til nyhetsbyrået AP.

Samtidig advarer USA om faren for nye angrep fram mot tirsdag neste uke, som er fristen for tilbaketrekning av de siste amerikanske soldatene.

Britiske og spanske myndigheter opplyser at de kommer til å avslutte sine evakueringer i løpet av fredagen.

Minst 72 afghanere og 13 amerikanske soldater ble drept i torsdagens selvmordsangrep mot flyplassen og et hotell like ved.

Les også: IS påtar seg skylden for angrepet ved flyplassen i Kabul