*Nettavisen* Nyheter.

UD fordømmer drap på syrisk Røde Halvmåne-sjef

Oslo (NTB): Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) fordømmer drapet på lederen av Røde Halvmåne i Syria. Han er bekymret for den manglende respekten for frivilliges innsats.

Abdelrazak Jbeiro, leder i hjelpeorganisasjonen Røde Halvmåne i byen Idlib nordvest i Syria, ble drept onsdag, ifølge Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC).

- Frivillige i syriske Røde Halvmåne gir livreddende førstehjelp til sårede og skadde på en upartisk og nøytral måte. Jeg er svært bekymret for manglende respekt for deres innsats. Norge krever at alle partene i konflikten i Syria respekterer humanitært personell og ivaretar deres sikkerhet, uttaler Støre i en pressemelding torsdag.

Også FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer drapet.

- Generalsekretæren fordømmer angrepet som drepte Jbeiro, et angrep som var rettet mot et kjøretøy som var klart merket med et Røde Halvmåne-emblem, sier talsmann for FN, Martin Nesirky.

FN-sjefen ber syriske myndigheter etterforske drapet og bringe de ansvarlige for retten. Han minner også om plikten til å respektere og beskytte hjelpearbeidere som gjør jobben sin, og som upartisk gir hjelp til dem som trenger det, ifølge Nesirky. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.