Gå til sidens hovedinnhold

UD: - Går gjennom alle lister for å finne nordmenn

Sykehus, lister og oversikter saumfares i søket etter nordmennene det ikke er gjort rede for.

Oslo (NTB): Søndag fortsetter arbeidet for å finne ut hva som har skjedd med de fem savnede norske gislene. Sykehus, lister og oversikter saumfares i søket etter nordmennene.

- Det er blant annet snakk om lister fra sykehus for å se om det er nordmenn blant de skadde eller blant dem som har kommet seg ut. Dette er vårt hovedfokus nå, sier underdirektør Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet (UD) til NTB.

Søndag morgen har han ingen vesentlig ny informasjon om de fem det fortsatt ikke er gjort rede for. Parallelt med informasjonsinnhentingen, begynner nå det møysommelige arbeidet med å identifisere de drepte etter gisselaksjonen. Dette vil skje i hovedstaden Alger, dit de døde sendes.

- Vi har fått beskjed fra algeriske myndigheter om at vi kan få bidra i dette arbeidet. Vi har allerede bistand fra politiet, som stiller med ekspertise på identifisering som en del av vårt beredskapsteam, forklarer Andersen.

Per Angell, som leder Kripos' ID-gruppe, bekrefter at de har en person på plass i Alger.

- Han er rådgiver for den norske ambassaden. Vi har også tilbudt algerierne bistand på alle områder i dette arbeidet, men foreløpig regner vi med at de har både kompetanse og kapasitet til å håndtere dette, sier Angell til NTB. (©NTB)

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen