UD har fått 15 meldinger om ferievoldtekter

Utenriksdepartementet har hittil i år fått 15 henvendelser om nordmenn som har vært utsatt for voldekt.

Utenriksdepartementet har hittil i år fått 15 henvendelser om nordmenn som har vært utsatt for voldekt. Foto: Jaime Reina (Afp)

Hvert år blir Utenriksdepartementet kontaktet av nordmenn som har vært utsatt for voldtekt på ferietur i utlandet. Så langt i år har det vært 15 henvendelser.

24.07.15 08:21

Oslo (NTB): – De siste årene har vi mottatt 20 til 30 slike henvendelser årlig. Vi tar høyde for at det er store mørketall. Så langt i år har vi mottatt om lag 15 henvendelser, hvorav flere nå i sommer, sier underdirektør Kristin Enstad i Utenriksdepartementets kommunikasjonsenhet til VG.

Denne uken har VG fortalt om to slike hendelser. Den ene skjedde i Kroatia der tre australske menn er mistenkt for seksuelle overgrep mot en norsk tenåringsjente på en nattklubb. En ung kvinne på ferie i Tyrkia har fortalt at en politimann tvang henne til å røyke hasj og deretter truet henne med pistol, bortførte og voldtok henne.

– Jeg har ikke konkrete tall, men vil anslå at jeg har snakket med opptil fire personer hvert år som har blitt utsatt for dette og anslår at mine 20 kollegaer i Norge har det samme antallet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Roy Vetaas i Tryg Forsikring.

Han sier de norske voldtektsofrene typisk er unge kvinner under 25 år som har vært på ferie alene eller sammen med en venninneflokk. Overgrepet skjer ofte når jenta har kommet bort fra de andre og er på vei hjem alene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag