En lastebil har kjørt inn i en folkemengde i Stockholm sentrum, og minst tre mennesker skal være drept.

Kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde sier at ambassaden i Stockholm fortsatt jobber med å skaffe oversikt.

- Vi jobber med å kartlegge om nordmenn er berørt i dette angrepet, men det er fortsatt tidlig. Situasjonen er uoversiktelig og kaotisk, sier Lunde til Nettavisen klokken 18.15.

Solberg: - Jeg er dypt sjokkert

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun er sjokkert av nyheten om det som kan være et terrorangrep i Stockholm.

– Jeg er dypt sjokkert over at vi nok en gang ser noe som etter all sannsynlighet kan være et terrorangrep. Stefan Löfven (Sveriges statsminister) har omtalt det som et mulig terrorangrep, sier statsminister Erna Solberg (H).

Hun sier hennes tanker først og fremst går til pårørende, ofre og de som jobber med redningsarbeidet.

– Vi må jobbe sammen for å finne årsaken og bakgrunnen. Dessverre er en av utfordringene vi står overfor, at nå er biler og lastebiler gjort om til drapsvåpen, sier Solberg.

Politiet i de største byene i Norge og på Oslo lufthavn har besluttet midlertidig bevæpning inntil videre etter angrepet i Stockholm. Det er også iverksatt større tilstedeværelse i de største byene, opplyser Politidirektoratet.

– Det er naturlig at man bevæpner politiet på utsatte steder i en sånn situasjon, sier statsministeren og sikter til at smittefaren av slike hendelser kan være stor.

– Vurderingen er at det er muligheter for at terrorhandlinger kan skje også i vårt land, rett og slett på grunn av inspirasjon fra andre hendelser. Men det er et forebyggende tiltak når politiet bevæpnes for å raskt kunne gripe inn hvis noe skulle skje, sier Solberg.

Politiet i Norge bevæpner seg

Politiet i de største byene i Norge og på Oslo lufthavn har besluttet midlertidig bevæpning inntil videre etter angrepet i Stockholm.

Det er også iverksatt større tilstedeværelse i de største byene, opplyser Politidirektoratet.

Politiet vil fortløpende vurdere om det er behov for ytterlige tiltak her hjemme.

PST har dessuten opplyst at de fortløpende vurderer om hendelsen i Stockholm påvirker trusselbildet i Norge.