RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UD kartlegger norske tyfon-rammede

Oslo (NTB): Utenriksdepartementet (UD) og den norske ambassaden i Manila fortsatte mandag arbeidet med å kartlegge nordmenn som er savnet etter tyfonen Haiyan.

UD har etablert sitt operasjonssenter i Oslo som arbeider for fullt med konsekvensene etter at den voldsomme tyfonen rammet Filippinene før helgen. Mange nordmenn er meldt savnet gjennom bekymringsmeldinger, men arbeidet med å skaffe klare svar er vanskelig.

- Det er vanskelig å få kontakt med folk. Telefonnett, både for mobil og fasttelefoner, er rammet og der det er mobildekning finnes ikke strøm til lading av telefoner. Derfor er det er vanskelig å få god informasjon ut av disse områdene, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i UD til NTB.

I motsetning til andre lands myndigheter er man i UD tilbakeholdne med å gi noen tall på antall bekymringsmeldinger som er mottatt eller hvor mange norske statsborgere man antar er savnet etter uværet.

Enstad sier det foreløpig ikke er vurdert å sende inn egne mannskaper og viser til hvor stort det tyfonrammede området er. Hun advarer også privatpersoner som selv vurderer å reise inn i områdene for å lete etter familiemedlemmer.

- Man skal jo tenke seg litt om før en gjør det, dette er områder som er preget av massive ødeleggelser, sier Enstad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere