RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UD oppgir ingen tall på savnede nordmenn

Tusenvis av hjem er rasert av enorme bølger og kraftig vind på Filippinene. Minst 10.000 mennesker anslås omkommet og opptil 4,5 millioner mennesker er berørt av tyfonen Haiyans herjinger. Foto
Tusenvis av hjem er rasert av enorme bølger og kraftig vind på Filippinene. Minst 10.000 mennesker anslås omkommet og opptil 4,5 millioner mennesker er berørt av tyfonen Haiyans herjinger. Foto Foto: Reuters / Romeo Ranoco / NTB scanpix
Sist oppdatert:

Oslo (NTB): Utenriksdepartementet vil fortsatt ikke oppgi noen tall for antall savnede nordmenn i de tyfonrammede områdene sentralt på Filippinene.

- Vi kommer stadig i kontakt med nordmenn som slektninger eller andre har meldt at de er bekymret for. Så det er gode meldinger, sier Astrid Sehl, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet (UD), til NTB.

Det danske utenriksdepartementet oppgir at 23 danske statsborgere er savnet, melder nyhetsbyrået Ritzau. Den svenske avisen Expressen melder at et tjuetall svensker også er savnet.

- Vi arbeider fortsatt med å få oversikt. Vi ønsker ikke å skape uro. Tallene endrer seg stadig. Men mange av bekymringsmeldingene skyldes rett og slett at kommunikasjonene er brutt sammen. Vi vil ikke bidra til spekulasjoner, og vi ber om forståelse for det, sier Sehl.

Ambassaderåd Knut-Are Okstad oppgir til VG at antall nordmenn totalt på Filippinene anslås til rundt 3.000.

Sehl bekrefter at UDs katastrofesenter har vært i virksomhet i flere dager.

- Mange har vært i virksomhet hele helgen både her i Oslo og på ambassaden i Manila, sier hun.

Hjelpebeløpet på 20 millioner kroner er ikke endret, men det kan skje senere.

- Det er et første beløp for akutte behov. Men behovet for hjelp vil være stort i lang tid, så det vil naturligvis bli vurdert, konstaterer Sehl. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere