*Nettavisen* Nyheter.

UD styrker ambassaden i Kairo

Oslo (NTB-Therese Leine Søgård): Utenriksdepartementet (UD) styrker ambassaden i Kairo med fem personer for å kunne håndtere situasjonen med den bortførte norske kvinnen på Sinai-halvøya i Egypt.

23.03.13 18:14

UD var lørdag fortsatt svært sparsomme med opplysninger om hvordan saken håndteres, men flere kilder, inkludert egyptisk politi, sier at det pågår forhandlinger med kidnapperne. De krever angivelig løslatelse av én slektning eller flere som sitter fengslet for narkotikabesittelse.

- Det vi er opptatt av er at den norske borgeren blir løslatt så raskt som mulig. Erfaringsmessig kan mennesker som har bortført noen, potensielt benytte seg av informasjon som kommer ut i pressen, og vi ønsker ikke til å bidra til at det skjer, forklarer kommunikasjonsrådgiver Svein Atle Michelsen i UD til NTB.

- Formålet er å opprettholde det høye aktivitetsnivået. Ambassaden har jobbet for fullt med dette siden tidlig fredag morgen, og de må få avløsing for at vi skal få reagert fort når det kreves, sier Michelsen og legger til at det i slike situasjoner er viktig å ha uthvilte folk på jobb.

Det er først og fremst egyptiske myndigheter som håndterer situasjonen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.