RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MK CHAUDHRY (EPA)

UD-topp diskuterte karikaturstrid i Pakistan

Sist oppdatert:
Norges ambassadør til Pakistan, Robert Kvile, har diskutert karikaturstriden i Norge med lederen for islamistbevegelsen Jamaat-e Islami.

Det var i februar at de to møttes i Islamabad. Møtet har ikke tidligere vært omtalt i norsk presse.

- Hensikten med møtet var å holde kontakten med politiske miljøer i Pakistan, sier kommunikasjonssjef Bjørn Jahnsen i Utenriksdepartementet til Aftenposten.no.

Publiseringen av karikaturtegninger av profeten Mohammed i Norge førte til sterke reaksjoner i Pakistan. Pakistanske myndigheter har tidligere oppfordret til stans av slik publisering i Norge.

Det var den norske ambassaden som tok initiativ til møtet med lederen for Pakistans største islamistbevegelse, Syed Munawar Hassan og bevegelsens nestleder Punjab Mian Muhammad Aslam.

Aftenposten.no har blitt nektet innsyn i ambassadens notater fra karikaturmøtet. Men ifølge en pressemelding fra Jamaat-e Islami var temaet den opphetede karikaturstriden etter at Aftenposten og Dagbladet publiserte tegninger.

Lederen for bevegelsen skal ha gitt uttrykk for at Norge har gode forbindelser til den muslimske verden, men at publiseringen var sårende og oppsiktsvekkende. Kvile skal ha presisert at det ikke var norske myndigheter, men medier som valgte å publisere tegningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere