RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UDI: - Det er langt bedre å komme tilbake med litt penger i lommen og selv kunne fortelle sin historie, enn å bli returnert av politiet og bli stående i gjeld til norske myndigheter.
UDI: - Det er langt bedre å komme tilbake med litt penger i lommen og selv kunne fortelle sin historie, enn å bli returnert av politiet og bli stående i gjeld til norske myndigheter. Foto: Roar Hanssen, Politiets utlendingsenhet (Scanpix)

UDI: 94 reiste fra Norge frivillig i oktober

Sist oppdatert:
Nettavisen har fått ferske tall fra UDI.

Nettavisen har sett nærmere på ordningen for assistert retur, som UDI står ansvarlig for.

Ved utgangen av september var 787 personer sendt hjem med hjelp av ordningen.

Nå er tallene for oktober klare:

- Vi har fått tallene for oktober som viser at 94 reiste hjem med assistert retur. Vi mottok 152 søknader, sier presserådgiver John Olav Kroken i UDI til Nettavisen.

Av de 94, reiste 56 til Irak, 14 til Syria og 8 til både Afghanistan og Albania.

- Dette er en god økning fra september i antall søknader, fra 98 til 152, og det 3. høyeste månedstallet i løpet av året, legger Kroken til.

Ifølge månedstatistikken, ser vi at årets korteste måned, februar, hadde flest returer med 113 som ble hjemsendt. September hadde færrest returer med 71.

- Det er en liten økning i antall reiste. Sannsynligvis en del blant dem som søkte i august. Som nevnt tidligere tar det ofte litt tid mellom søknad og faktisk avreise, sier Kroken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere