RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UDI behøver likevel ikke flere mottaksplasser

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Det har kommet færre nye asylsøkere til Norge i oktober og november enn Utlendingsdirektoratet ventet. Nå blir en anbudskonkurranse om nye asylmottak avlyst.

- Vi avlyser anbudskonkurransen om å etablere tolv nye mottak med til sammen 1.800 plasser, sier avdelingsdirektør Christine Wilberg i region- og mottaksavdelingen i Utlendingsdirektoratet (UDI).

I oktober søkte 1.075 personer om asyl her i landet. Det er det høyeste oktober-tallet på fire år. Hittil i år har det kommet 10.344 asylsøkere, noe som er 559 flere enn i hele fjor. Novembertallene er ikke endelig klare, opplyser UDI til NTB.

I august regnet UDI med at det ville komme rundt 13.000-14.000 asylsøkere til Norge i år, men det endelige tallet vil trolig ligge på vel 12.000.

Siden det er store variasjoner i hvor mange asylsøkere som kommer, har mottakene en ledig buffer på 15 prosent av plassene.

- Da det i sommer kom et større antall asylsøkere enn vanlig til Norge, ble denne bufferen og de andre mulighetene først brukt. Da økningen fortsatte utover høsten, utlyste vi ti nye mottak. Men i oktober og november kom det langt færre asylsøkere, og behovet for nye, ordinære plasser er derfor borte, sier Wilberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere