Flyktningstrømmen til Norge har gitt Utledningsdirektoratet (UDI) en voldsom økning i transportutgifter for flyktninger.

Kilder forteller til Nettavisen at drosjer i Vestfold går i skytteltrafikk mellom Gardermoen lufthavn og Brunstad konferansesenter, som for tiden fungerer som asylmottak.

Ifølge Taxikalkulator.no koster en drosjetur fra Gardermoen til Brunstad konferansesenter minimum 2759 kroner på dagtid. På kveldstid må man ut med minst 3451 kroner for samme tur.

Les også: Anundsen er ikke trygg på at asylsøkerne sjekkes godt nok

Les også: Over 1.500 asylsøkere borte fra norske mottak

Tog nesten en tiendel av prisen

Til sammenligning koster en togbillett fra Gardermoen til Stokke 249 kroner (minipris), mens makspris på togturen er 362 kroner. I tillegg må man regne med en taxiregning på minst 108 kroner helt fram til asylmottaket.

Den alternative regningen blir da totalt 357 eller 470 kroner. Altså nesten ti prosent av taxituren fra Gardermoen.

En kilde forteller til Nettavisen at Vestfold taxi i forrige uke omsatte for 200.000 kroner på én dag - som følge av flyktningstrømmen. Dette blir tilbakevist av selskapets styreleder som ikke vil kommentere enkelttall eller kunder.

Les også: 20 asylsøkere uttransportert i helgen

Venter større regning

I en kommentar til Nettavisen skriver UDI at de per 2. november i år hadde brukt 31,9 millioner i reisekostnader for asylsøkere til og mellom mottak. Til sammenligning brukte de 34,4 millioner på samme budsjettpost i hele 2014. Regningen ventes å bli vesentlig større.

- Vi understreker at reiser faktureres etterskuddsvis, og at det derfor kan ta noe tid før reisekostnadene kommer inn i regnskapet. Endelige regnskapstall for 2015 foreligger i årsrapporten fra UDI for 2015 medio februar 2016, skriver UDI i en e-post til Nettavisen.

Les også: Ny asylrekord: 2.502 til Norge i forrige uke