*Nettavisen* Nyheter.

UDI-direktør innstilt som administrasjonssjef på Stortinget

Oslo (NTB): Utlendingsdirektoratets direktør Ida Børresen er innstilt som arvtakeren til Hans Brattestå som Stortingets administrasjonsleder.

Stortingets presidentskap legger fram innstillingen for Stortinget, som fatter beslutningen om Børresen (61) skal ansettes i det seksårige åremålet. Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) sier han er glad for valget.

- Børresen har bred ledererfaring fra politisk styrte virksomheter, blant annet som assisterende departementsråd og i sin nåværende stilling som direktør i UDI, sier han.

13 søkere ønsket å ta over stillingen etter Hans Brattestå, som har hatt jobben siden 1990 og nå går av med pensjon.

Ida Børresen har vært innom sentrale stillinger i både Justisdepartementet og det som tidligere het Utdannings- og forskningsdepartementet. Hun sitter som styreleder i Oslo-Filharmonien og har styreverv i Nationalthatret, Oslo Konserthus og Kunsthøgskolen i Oslo.

Hun tok over som direktør i Utlendingsdirektoratet på kort varsel i 2006. Hennes forgjenger var Manuela Ramin-Osmundsen, som måtte gå av etter bare to måneder som følge av at UDI uriktig hadde gitt oppholdstillatelse til såkalte MUF-ere. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.