RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UDI: En høy andel takker nei til asyl i Norge


Direktør Frode Forfang (bildet) i UDI mener årsakene til at én av ti syriske kvoteflyktninger sier nei å komme til Norge sammensatte. En av dem er at Norge orienterer om norsk kultur og verdier for sent i prosessen.
Direktør Frode Forfang (bildet) i UDI mener årsakene til at én av ti syriske kvoteflyktninger sier nei å komme til Norge sammensatte. En av dem er at Norge orienterer om norsk kultur og verdier for sent i prosessen. (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Inntil 10 prosent av de syriske kvoteflyktningene som er valgt ut av FN og UDI, takker nei til å bo i Norge. Det er en «høy andel», ifølge UDI.

Utlendingsdirektoratet (UDI) skriver i et brev til Justis- og beredskapsdepartementet at det at inntil 10 prosent av de syriske kvoteflyktningene sier nei til å få asyl i Norge, er «en høy andel», skriver Vårt Land.

Direktør Frode Forfang i UDI mener årsakene til det er sammensatte. En av dem er at Norge orienterer kvoteflyktningene om norsk kultur og verdier for sent i prosessen.

Les: En grunnløs asylsøker koster Norge 325.000 kroner

Forfang sier til avisen at de planlegger sammen med Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) å trekke kulturorienteringen tidligere inn i prosessen for utvelgelse.

– Det handler om at vi må ­avstemme forventninger til dem som kommer. Det er en fordel for alle parter at de har riktig forventninger, sier Forfang til avisen.

FNs høykommissær for flyktninger har bedt Norge ta imot 5.000 kvoteflyktninger neste år.

Regjeringen foreslår 3.000. Det er FN som bestemmer hvilke flyktninger som skal få status som kvoteflyktninger.

Les: UDI-sjef Frode Forfang: - Vi sier folk har rett til å søke asyl, men vi mener det egentlig ikke

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere