RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UDI fikk faktura på 17 milliarder

Oslo (NTB): Utlendingsdirektoratet (UDI) fikk i mars i år en faktura på over 2 milliarder euro, eller den gang rundt 17 milliarder kroner. Kravet skal nå være droppet etter at institusjonen kontant avslo å betale.

Bakgrunnen for den gigantiske fakturaen var at nederlandske Keesing Technologies fikk en ny distributør til kundene i Skandinavia. En av dem, UDI, benyttet systemet Document Checker på en lisens for seks brukere som jobbet med å fastslå identiteter til asylsøkere. Det kostet noen hundre euro i året, melder Digi.no.

Den nye distributøren, Risk Information Group, mente UDI hadde brutt avtalen fordi det potensielt kunne være et langt høyere antall som kunne ha tilgang til basen via UDIs intranett. Brudd på avtalen med det nederlandske selskapet utløser en bot på 5.000 euro per uke per person som kan ta seg inn i basen. Samlet ble det rundt 17 milliarder kroner.

Kommunikasjonsdirektør Ingeborg Grimsmo i UDI sier til digi.no at fakturaen i sin opprinnelige form er droppet etter et møte mellom partene, men samtidig har advokaten deres varslet at de vil komme tilbake for å drøfte lisensbruken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere