RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UDI godkjenner innvandring basert på tvangsekteskap

Oslo (NTB): Utlendingsdirektoratet (UDI) klarer ofte ikke å bevise tvang og godkjenner derfor familieinnvandring som er basert på tvangsekteskap.

De siste tre årene har UDI avslørt 18 tvangsekteskap. I samme periode har UDI innvilget cirka 1.800 søknader om ekteskap, fra land hvor tvangsekteskap er svært utbredt, melder TV 2.

Tvang foregår i langt større omfang enn det man klarer å bevise, mener UDI.

- Det bekymrer meg helt klart at vi ikke avdekker flere saker, samtidig som jeg ser hvor vanskelig det er å sannsynliggjøre tilstrekkelig at det er tvang. Det at vi er i tvil om at det kan foregå tvang og at vi mistenker at det foregår tvang i en sak, er ikke nok til å avslå, sier områdeleder Snorre Sæther i UDI.

UDI mottar hvert år en rekke søknader hvor det søkes om familieinnvandring for personer som er gift eller som skal gifte seg. Den ene parten bor i utlandet. UDI må derfor innvilge familieinnvandring selv om det er mistanke om tvangsekteskap fordi de ikke klarer å dokumentere mistanken.

- Da må vi i så fall innvilge, ja. Det å hente inn en ektefelle, forutsatt at de andre vilkårene er oppfylt, er en rettighet, sier Sæther. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere