Gå til sidens hovedinnhold

UDI vil frata tidligere Ap-politiker statsborgerskap

Oslo (NTB): Det blir rettssak mot den tidligere Ap-politikeren Khaled Ahmed fra Hamar. I tillegg har Utlendingsdirektoratet sendt varsel om utvisning og tilbakekalling av statsborgerskapet, skriver Hamar Arbeiderblad.

Den 5. mars dukket politiet opp på døren til den kjente Ap-profilen og kalte ham inn til avhør. De hadde da etterforsket ham i et halvt år og siktet ham for å ha forklart seg falskt i forbindelse med sin opprinnelige asylsøknad i 2002. Ahmed meldte seg umiddelbart ut av Ap og AUF og søkte permisjon fra sine verv som folkevalgt i Hamar kommunestyre og Hedmark fylkesting. Han innrømmet to uker senere at han ikke kommer fra Somalia, men fra nabolandet Djibouti.

Nå er statsadvokaten i Oslo ferdig med saken. Ahmeds advokat, Eivor Øen, opplyser til Hamar Arbeiderblad at saken vil gå som en tilståelsessak i Hedmarken tingrett. Rettspraksis fra lignende saker tidligere ligger på en straff på tre til fire måneders ubetinget fengsel.

Ahmed sier til Hamar Arbeiderblad at han forberedt på å måtte sone i fengsel.

- Jeg vil respektere dommen, sier han, men hans største bekymring er ikke fengsel.

UDI har parallelt startet en ny forvaltningssak mot Ahmed, og i den forbindelse mottok han denne uken forhåndsvarsel om utvisningsvedtak fra hele Schengen-området og en forhåndsvarsel om bortfall av det norske statsborgerskapet. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin