RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UDI vil ha slutt på hurtigbehandling

Oslo (NTB): Utlendingsdirektoratet (UDI) foreslår å legge ned regjeringens vellykkede innstrammingstiltak som har ført til kraftig nedgang i antall asylsøkere fra Irak takket være ekspressbehandling.

Prosjektet har ført til en kraftig nedgang i antall asylsøkere fra Irak, ved at 98 prosent har fått avslag i løpet av åtte dager.

Hvis Arbeids- og inkluderingsdepartementet gir etter for UDIs forslag, betyr det slutt på hurtigbehandling og rask hjemsendelse av grunnløse irakiske asylsøkere ved ekspressmottaket på Torshov i Oslo, skriver Aftenposten.

Årsaken er den store veksten av mindreårige asylsøkere. Dette er en gruppe som stort sett har krav på opphold i Norge. I fjor fikk mer enn ni av ti opphold.

Den kraftige veksten i antall mindreårige asylsøkere gjør at UDI nå ønsker å bruke Torshov-mottaket på en annen måte, forklarer assisterende UDI-direktør Frode Forfang.

? Tanken er at Torshov skal brukes til å behandle sakene som brenner mest. Da prosjektet ble etablert, ønsket vi å konsentrere oss om en stor gruppe med høy avslagsprosent for å gi tydelige resultater. I fjor var Irak-saker velegnet for å kjøre et slikt prosjekt. Det hadde stor effekt, og vi tror at det er én av grunnene til at denne gruppen har falt markant, sier Forfang.

Høyres innvandringspolitiske talsmann Bent Høie mener UDIs nye linje vil være en gave til menneskesmuglere.

? Menneskesmuglerne spekulerer på at Norge bruker lang tid på å sende grunnløse asylsøkere hjem, sier Høie. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere