Gå til sidens hovedinnhold

UDs penger til nødhjelp er brukt opp

Oslo (NTB): Utenriksdepartementet (UD) har brukt opp alle pengene som skulle gå til nødhjelp for i år, selv om det ennå gjenstår fem måneder av året.

UD ga i juni 150 millioner kroner i en ekstrabevilgning til Syria: Dette var restene av de 350 millioner kronene som UD har mulighet til å bruke til uforutsette humanitære kriser i år, skriver VG.

UD har riktignok en årlig pott på 500 millioner kroner i tillegg til dette. Denne potten skal brukes til nødhjelp etter naturkatastrofer. Men også denne potten er nesten brukt opp. Bare 90 millioner kroner står igjen.

- Som et resultat av den økende krisen i Syria og i en viss grad også andre humanitære kriser, er midlene til humanitær bistand for 2013 brukt opp, opplyser politisk rådgiver Kathrine Raadim i UD.

UD har foreløpig ikke bestemt om det skal be Stortinget om mer penger eller om lov til å hente penger fra andre steder.

Norges Røde Kors er bekymret. President Sven Mollekleiv kaller det uansvarlig å havne i en slik situasjon. Han mener at en omvei via Stortinget vil være tidkrevende, noe som ikke egner seg i saker hvor penger må nå raskt fram til mottakeren. Han oppfordrer likevel UD til å be Stortinget om ekstrabevilgninger så fort som mulig. (©NTB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller