Gå til sidens hovedinnhold

UDs team framme - Kripos' ID-gruppe i beredskap

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Kripos leder etterforskningen av gisselsaken i Algerie, men har så langt ikke sendt folk dit. Identifikasjonsgruppen er imidlertid satt i beredskap. UDs team er på plass i Alger.

Det er Riksadvokaten som har gitt Kripos oppgaven med etterforskning og informasjonsinnhenting knyttet til dramaet som utspiller seg i Algerie. Etterforskere er allerede på plass i Stavanger og Bergen, der henholdsvis Statoils hovedkontor og pårørendesenter ligger.

- I første omgang handler det om å innhente relevant informasjon for den videre etterforskningen, forteller kommunikasjonssjef Anne Bye Sandal i Kripos til NTB fredag.

Kripos leder identifiseringsgruppen som flere ganger har bistått med identifiseringsarbeid i utlandet, blant annet etter tsunamien i Thailand i 2004. Denne gruppen består av kriminalteknikere, rettsmedisinere, rettsodontologer og taktiske etterforskere.

- ID-gruppen vil alltid være i beredskap ved slike situasjoner, og situasjonen vurderes forløpende, forteller kommunikasjonssjefen. (©NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn