RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uendret Orion-portefølje

Sist oppdatert:
Orion Analyse har holdt sin anbefalte portefølje uendret den siste uken. Orion har vært skeptisk til børsutviklingen de siste ukene, og peker på to kritiske faktorer
Vi har de siste ukene vært negative til børsutviklingen, og dette skyldes at det fundamentale bildet har vært uvanlig klart. Globale vekstindikatorer har vært negative, renten stigende og oljeprisen skyhøy, og dette er en giftig mikstur for prosykliske og rentesensitive aktiva som aksjer, skriver Orion Analyse.

- Så lenge Federal Reserve er fast bestemt på å heve renten og oljeprisen er høy, er minste motstands vei nedover i aksjemarkedet, heter det.

Fremover blir det kritisk å følge med på oljeprisen og amerikanske styringsrenter, men Orion ser ikke nødvendigvis negativt på dette.

- Vårt hovedsyn er at den rådende børsnedgangen ikke er starten på et større nedgangsmarked, men i stedet vil munne ut i en god kjøpsanledning akkurat som fallet i vår. Oljeprisen ventes etter hvert å rulle over og ned samtidig som Federal Reserve vanskelig kan fortsette å heve renten om den finansielle turbulensen fortsetter og makrotallene er svake, skriver Orion Analyse.

Orions portefølje består nå av følgende kjøpskandidater

- Inmeta: Med en P/E på rundt 8 og direkteavkastning på over 4 prosent er aksjen tydelig underpriset.

- SuperOffice: - Rapporten for andre kvartal i SuperOffice var full av gode nyheter. Etter å ha oppjustert estimatene fremstår aksjen som et soleklart kjøp. Selskapet er dessuten en klar oppkjøpskandidat etter at Visma solgte seg ned, skriver Orion.

- PA-Resources: PA Resources er det billigste oljeselskapet på Oslo Børs vurdert ut fra 2004-P/E.

- Kverneland: Et av børsens mest spennende turnaround-case, samt drahjelp fra bedre markedsforhold.

- Office line: Sterkt Apple-resultatet underbygger troen på Office line og våre estimater. Vurdert ut fra nøkkeltallene forsvarer aksjen greit en kurs på 40-45.

- Hjellegjerde: Imponerende resultat i første kvartal, og utsiktene for andre kvartal er gode. Solid vekst kan ventes i omsetning og resultater i de kommende kvartaler. Med 2004-P/E på 7-tallet på nøkterne estimater fremstår aksjen som underpriset.

- Kværner: Kværner drar fordel av bra ordreinngang og inntjening i Aker Kværner og Aker Yards. Fusjonen med Aker RGI blir gjort med en rabatt, hvilket øker underliggende verdier. Ledende finansaktører er på kjøpersiden i aksjen.

- Aker Yards: Innsiderne har kjøpt aksjer for million-beløp rundt dagens nivå tidligere i år. Sensyklisk, med meget lav underliggende pris.

- AF-Gruppen: Dyktig anleggsentreprenør med toppmarginer for bransjen, massivt undervurdert, innsiderne kjøper.

I tillegg anbefaler Orion shortsalg av:

- Frontline: Verdsettes mer enn 50 prosent over verdijustert egenkapital. Høye og voksende oljelagre tilkjennegir at tankratene kan overraske på nedsiden. Ifølge iMarkedet forsøkte John Fredriksen nylig å selge seg ned i rederiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere