RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uendret rente og børsrally

Sist oppdatert:
Den amerikanske sentralbanken holder renten uendret på 5,25 prosent, og investorene jubler.
Som ventet av tallknuserkorpset valgte sentralbanksjef Ben Bernanke å holde renten uendret på 5,25 prosent. Dette var sjette gang på rad at sentralbanken holdt fingrene fra fatet.

Samtlige 94 økonomer som Bloomberg News spurte på forhånd ventet seg at renten ville holde seg uendret på 5,25 prosent.

Etter det to dager lange møtet kom sentralbanken med kommentarer som uttrykte at de var litt mer bekymret for inflasjonsnivået enn forrige gang. Videre mener de at økonomien antakelig vil ekspandere i et moderat tempo de kommende kvartalene, og at boligmarkedet er inne i en justeringsfase.

De sier også at økonomien er «somewhat mixed», mens man i januar sa at indikatorene var «firmer», noe som indikerer at renteøkninger ikke var aktuelt.

Foreløpig har rentene falt, dollaren falt og børsen steget, noe som indikerer at kommentarene trekker i retning av lavere renter.

Sentralbanken økte bekymringen mot inflasjonen, som tyder på at det kan komme renteøkninger dersom inflasjonen ikke moderer seg, ifølge Marketwatch.

Men de kom også med uttrykket «adjustment» om boligmarkedet. Ser ut som mange mener dette betyr at ytterligere renteoppgang er utelukket og at et rentekutt rykker nærmere, noe som selvsagt er gunstig for aksjemarkedet.

Så langt setter investorene på Wall Street mer pris på andre deler av kommentarene enn inflasjonsbekymringen og sender aksjene klart oppover.

Foreløpige nøkkeltall:
Dow 1,49 % til 12.471,40
Nasdaq +1,88% til 2.453,53
S&P 500 +1,83% til 1.436,80

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere