RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uenig med Trøim

Sist oppdatert:
Exmars finansdirektør Patrick de Brabandere deler ikke Tor Olav Trøims og Golars syn av et godt spotmarked for LNG-skip
iMarkedet dekker DnB Nor Markets shippingkonferanse onsdag og torsdag. Torsdag ettermiddag holdt Exmars finansdirektør Patrick de Brabandere et innlegg på konferansen. Her kom det frem at Exmar-sjefen var uenig med Fredriksens sfærens Tor Olav Trøims syn på etableringen av et LNG-spotmarked.

- Vi deler ikke synet til noen av våre vennlige konkurrenter om utviklingen av et hett spotmarked. Vi er heller litt pessimistiske for dette markedet de neste månedene, sa de Brabandere på presentasjonen.

Han sa videre at de neste 12 til 24 månedene kan bli vanskeligere for LNG-spotskipene enn tidligere antatt. Dette begrunner de Brabandere med forsinkelser i prosjektene som skal levere naturgasser, mens nybyggene kommer fra verftene i henhold til plan.

Inkludert 2004 og frem til 2008 ser de Brabandere totalt 16 LNG-skip som foreløpig ikke har kontrakter ved levering.

Trøim og Golar har hele tiden hatt tro på etablingen av et LNG-spotmarked, og har brukt dette som begrunnelse for at selskapet har bestilt skip uten kontrakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere