*Nettavisen* Nyheter.

Uenig om fellingskvoten på steinkobbe

Havforskningsinstituttet og kilenotfisker Dagfinn Færestrand er uenig om fellingskvoten for steinkobben i Sogn og Fjordane

03.01.06 11:22

Forskerne fra Havforskningsinstituttet har bestemt at kvoten for steinkobben skal halveres i år fordi tallet på antall dyr har blitt redusert de siste årene. Færestrand forteller til NRK Sogn og fjordane at dette er hull i hodet og mener heller at fellingskvoten bør dobles.

Fellingskvoten for 2004 var på 94 dyr i Sogn og Fjordane, og i år skal altså fiskerne bare få lov til å felle 42 dyr. Færestrand stoler, ifølge NRK Sogn og Fjordane, ikke på Havforskningsinstituttets tellinger. Han forklarer at han har deltatt på tellinger hvor det har blitt funnet 25 dyr i et område hvor forskerne ikke har sett en eneste sel.

Steinkobben finnes mer eller mindre sammenhengende i grunne farvann langs hele norskekysten, både ved klippekyster, i dype fjorder og ved sandbanker utenfor elveutløp. På verdensbasis teller bestanden av steinkobbe trolig under 500.000, melder nettstedet zoologi.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag