Uenige om mobilbruk på sykehus

Norske sykehus har svært forskjellig praksis når det gjelder bruk av mobiltelefon. Mens flere tillater pasienter og pårørende å bruke mobil på sykehuset, har mange fortsatt forbud.

20.02.04 09:55

- Vi har hatt forbud i ca 10 år, fordi vi mener mobiltelefonen kan skade det medisinske utstyret, sier medisinteknisk sjef Ole Petter Bergmann ved sykehuset i Kristiansand til Kanal 24.

Men flere sykehus har tillatt mobiltelefoner den siste tiden fordi rapporter har vist at mobilstråling ikke er så skadelig som man hadde trodd. Både ved Rikshospitalet og St.Olavs hospital i Trondheim, tillater man at pasienter tar med seg mobilen på rommet.

Knut E. Schrøder, direktør ved universitetssykehuset i Nord Norge, sier de har fått positive tilbakemeldinger etter at de opphevet forbudet i fjor sommer.

- Vi har tidligere hatt pasienttelefoner som har vært både vanskelig å bruke og litt dyre, så pasientene er svært fornøyd med å kunne bruke sin egen mobi, opplyser hanl.

Østfold sykehus i Fredrikstad er et av sykehusene som har et forbud mot bruk at mobiltelefon. Pasientombud i Østfold Hilde Bråtner Johansen, synes det er dumt at pasientene i fylket ikke får bruke mobilen, mens pasienter andre steder i landet, får lov.

- Man bør jo få en enhetlig holdning til om pasientene skal få lov til å bruke mobiltelefoner i sykehuset eller ikke. Det ville jo være en lettelse for pasientene å kunne bruke sin egen telefon, sier Bråthner Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.