Uenighet om DNA i Monika-saken

Politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt er påtaleansvarlig. Han ønsker ikke å gå inn i detaljer i saken, men sier at det kan ta noen måneder å få avklart DNA-uenigheten.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt er påtaleansvarlig. Han ønsker ikke å gå inn i detaljer i saken, men sier at det kan ta noen måneder å få avklart DNA-uenigheten. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Folkehelseinstituttet og Den rettsmedisinske kommisjon er uenige om hvorvidt det er DNA på beltet som var strammet om halsen på Monika Sviglinskaja (8). Nå skal britiske eksperter granske bevisene.

16.07.15 14:45

Åtteåringen ble funnet død i sitt hjem i Sund på Sotra 14. november 2011.

Ifølge Bergens Tidende har Den rettsmedisinske kommisjon konkludert med at det er DNA på beltet, og at arvestoffet tilhører en annen enn den 33 år gamle mannen som er siktet for drapet. Folkehelseinstituttet konkluderte imidlertid med at det ikke var funnet DNA på beltet, skriver avisen.

«Dersom retten ønsker fornyet vurdering av saken, vil vi anbefale at dette foretas av nye sakkyndige fra en annen institusjon», skrev kommisjonen.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt er påtaleansvarlig i saken. Han opplyser at to britiske eksperter skal gjennomgå bevisene på nytt, noe som skjer til høsten.

– Vi har lenge vært innstilt på at utenlandske eksperter skal undersøke spørsmål om fare for oversmitte av DNA. Når de skal gjøre dette, er det naturlig at de også ser på hele sakskomplekset rundt DNA-spørsmålet med tanke på det kommisjonen uttaler, sier politiadvokaten.

Aasmund Sandland, forsvarer for den drapssiktede 33-åringen, vil ikke kommentere de nye opplysningene, men sier at hans klient fastholder at han er uskyldig. (

Fakta

Monika-saken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag