*Nettavisen* Nyheter.

Uenighet om ulykkesrisiko ved scooterkjøring

Oslo (NTB): Forskere advarer mot at flere snøscooterløyper også vil føre til flere ulykker. Snøscooterforeningene mener det vil bli færre.

- Økt snøscooterbruk vil etter all erfaring gi flere drepte og alvorlig skadde, sier forsker Elisabeth Jeppesen ved Oslo universitetssykehus til Nationen.

Hun sier hun er overrasket over at risikoen for skader og ulykker som følge av snøskuterkjøring, ikke har vært et tema i debatten. Regjeringen Solberg åpnet i fjor for at 105 kommuner skal få etablere snøskuterløyper for fornøyelseskjøring.

- Dersom forsøksordningen ikke skal føre til en økning i antall ulykker, må flere brikker være på plass. Løypenettet må være tilpasset og regulert. Det må også vedlikeholdes, og myndighetene må være til stede for å utøve tilsyn. Erfaringer har imidlertid vist at dette er svært ressurskrevende og vanskelig å få til, sier Jeppesen.

Stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne (MDG), Rasmus Hansson, oppfordret i Nationen onsdag regjeringen til å teste ut fartsbegrensning på snøscootere ved å plombere scootere til en maksimal hastighet på 40 kilometer i timen.

Snøscooterimportørenes Forening og Snøscooterklubbenes Fellesråd er helt uenig i at plombering av snøscootere vil føre til færre ulykker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.