Gå til sidens hovedinnhold

Uformelle samtaler ventet mellom Obama og Putin

St. Petersburg (NTB-DPA-Ritzau): Barack Obama og Vladimir Putin vil trolig møtes til uformelle samtaler på sidelinjene av G20-møtet i St. Petersburg, ifølge en av Obamas rådgivere.

Det finnes ingen planer om et formelt møte, men uformelle samtaler kan bli aktuelt, sa rådgiver Ben Rhodes til journalister som reiste sammen med USAs president fra Stockholm til St. Petersburg torsdag formiddag.

Tema for samtalene vil bli USAs planer om et militært angrep i Syria.

Den russiske presidentens pressetalsmann Dmitrij Peskov sa tidligere torsdag til nyhetsbyrået Itar-Tass at det ikke var planlagt noe møte på tomannshånd mellom Putin og Obama, men at de to ville få anledning til å snakke sammen i forbindelse med diskusjoner hvor også andre G20-ledere ville være til stede.

Obama hadde planlagt et bilateralt møte med den russiske presidenten i forbindelse med G20-møtet, men dette ble avlyst da Russland bestemte seg for å gi asyl til amerikaneren Edward Snowden.

Amerikaneren er spionsiktet i USA for å ha lekket opplysninger til pressen om omfattende amerikansk overvåking av data- og teletrafikk. USA ønsker å få Snowden utlevert. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler