RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uforstående til Pan-kurs

Sist oppdatert:
Analytikere stiller seg uforstående til gårsdagens høye kurser på Atle Eides Pan Fish. Det ventes solid kursfall
Pan Fish-aksjen endte i går på 9 øre, etter å ha vært handlet oppe på 13 øre.

Fredag sluttet aksjen på 17 øre. Men denne kursen innebar også en rett til å tegne 6,8 aksjer til kurs 5 øre, en rett som ikke var inkludert i går. Tegningskursen er den samme som ved konverteringen av gjeld for 900 millioner til aksjer.

Det betyr at prisen for hver aksje fredag reelt sett var drøyt 6,5 øre, noe gjør at de som kjøpte da ligger an til en solid gevinst.

Men flere analytikere er skeptiske, og tror kursen vil falle når et stort antall aksjer fra gjeldskonverteringen i selskapet kommer ut på markedet.

ABG Sundal Collier har vært blant de mest skeptiske, og i et notat fra i går skriver analytiker Hans Øyvind Haukeli at han fortsatt forventer at kursen vil falle mot 5 øre. Dette kursmålet er likevel høyere enn målet på 1 øre, som meglerhuset hadde tidligere.

Analytiker Klaus Hatlebrekke i Gjensidige NOR sier til Finansavisen at han forventer blodbad i Pan Fish:

- Ja, ja, ja, selvfølgelig. Det er bare å tenke selv når alle sparebankene får mange hudre millioner aksjer. Teoretisk skulle aksjekursen da være rundt 6,5 øre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere