Gå til sidens hovedinnhold

Uforsvarlig ghettofisering

Løren blir nasjonalt ankomstsenter for asylsøkere. Det er ødeleggende for Oslo og Bydel Bjerke raser Mazyar Keshvari.

SINSEN: Før påske ble det klart at Løren asylmottak blir nasjonalt ankomstsenter for alle asylsøkere som kommer til Norge fra nyttår. Leder av bystyrets helse- og sosialkomité, Mazyar Keshvari (Frp), raser mot staten og det han kaller uforsvarlig asylpolitikk.

– Det er allerede et belastete område med rus, psykiatri, asylmottak og kommunale boliger der. Å utvide asylmottaket kan ikke jeg som helse- og sosialpolitisk talsmann i Oslo gå med på, sier han.

Får ikke hodet over vannet

Det er Utlendingsdirektoratet (UDI) som har kommet fram til bestemmelsen. Grunnen er at Tanum asylmottak i Bærum skal stenges.

– Det er allerede store utfordringer med asylmottak, kommunale leiligheter, illegal utleie av boliger og mye mer. Dette er å ødelegge Bydel Bjerke og deler av Oslo, sier Keshvari sint. Han nekter å godta at staten skal gjøre dette mot Groruddalen.

– Oslo har allerede en stor andel av illegale og legale flyktninger og asylsøkere. Vi må gi de som er her en sjans til å lykkes i dette landet, men det er vanskelig når vi ikke får sjans til å få hodet over vannet med tempoet regjeringen nå kjører. Integreringen stagnerer, raser Keshvari, som mener området kan bli ghettofisert.

– BU leder i Bjerke, Torstein Winger, kaller allerede området en slum, forteller han.

Må ut av Oslo

Keshvari er også bekymret for rømningsraten.

– SSB sier at mellom 28–32 prosent forsvinner fra asylmottak, og i storbyene er det vanskelig å finne disse igjen. De skaffer seg hybler og forsvinner. På tettstedene vil det være lettere og raskere å finne igjen dem som rømmer, mener Keshvari og legger til at den eneste løsningen er å legge mottaket utenfor Oslo.

– Oslo har majoriteten av asylsøkere familiegjenforente, flyktninger og andre som kommer til landet. Vi har ikke sjans til å integrere alle når regjeringen overkjører kommunen på denne måten. Det er helt feil å pålegge Oslo denne belastningen.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner