RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uføretrygdet sier du?

(BBC)
Sist oppdatert:
Pensjonist etterforskes for trygdesvindel etter at han breakdancet på talentshow. Se video.

(SIDE2:) 73 år gamle Fred Bowers gikk rett til semifinalen i «Britain's got talent» sist fredag, etter at den spreke pensjonisten breakdancet seg inn i folks hjerter.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

I går, mandag, angret han nok litt på opptredenen etter at tabloidavisen The Sun avslørte at Bowers faktisk mottar 700 kr i uka i uføretrygd grunnet et dårlig bein. I tillegg får han 500 kr i uka til å betale for bilen sin.

Blir etterforsket
Etter å ha sett pensjonistens spreke dansing på talentshowet, bestemte dermed britiske myndigheter seg for å etterforske saken.

- Jeg skjønner ikke hvordan han regner med å kunne fortsette å motta trygd samtidig som han viser slike fantastiske dansetrinn foran millioner av TV-seere, uttalte en nabo til tabloiden.

- Mitt venstre ben er i ulage, men det hindrer meg ikke i å danse. Jeg står jo for det meste stille, jeg springer ikke rundt på scenen, forklarer Bowers til The Sun.

Se Fred Bowers breakdancing her
(artikkelen fortsetter nedenfor)

- Jeg tjener ikke et øre på dansingen enda, så jeg skjønner ikke problemet. Men jeg kommer sannsynligvis til å tjene masse penger på det etter hvert, og da skal jeg ta kontakt med trygdekontoret og betalingen fra dem vil stoppe, sier han.

- Beinet mitt har ikke hindret meg i å danse, men jeg kan ikke gå veldig langt uten stokk.

Skal betale tilbake
73 åringen hevder i dag at han fortjener trygda si, men at hvis myndighetene bestemmer seg for noe annet skal han selvfølgelig betale tilbake pengene.

- Dette kan ha ødelagt sjansene mine til å vinne «Britian's got talent». Jeg tror jeg vet hvem som rapporterte meg, og de er bare sjalu.

Susan Boyle ble også sendt rett videre etter sin andre opptreden på det britiske talent showet.

Les mer: Susan gjorde det igjen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere