*Nettavisen* Nyheter.

Ufrivillig kjendis - igjen

Tidligere i år kunne du lese om den stakkars tenåringen som ble kjendis etter at han svingte et kosteskaft i beste Star Wars-stil med stor innlevelse. Nå er han igjen aktuell.

26.08.03 12:20

I vår gikk historien om 15 år gamle Ghyslain fra Quebec verden over. Mens han lekte seg med et videokamera, spilte han inn en filmsnutt med seg selv i hovedrollen som Jedi-ridder. Lyssverdet var byttet ut med et kosteskaft, og for alle andre enn hovedpersonen var det hele utrolig komisk.

Kjent over hele verden
Videosekvensen kunne raskt ha gått i glemmeboken om det ikke var for at en klassekamerat hadde publisert en digital utgave av Ghyslains film på nettet. Etter hvert ble videoen lastet ned av flere millioner KaZaA-brukere, som igjen spredde den videre på nettet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dermed var ydmykelsen et faktum for stakkars Ghyslain. En hel verden lo av hans krumspring foran kameraet. De som følte sympati for ham satte i gang en pengeinnsamling for å kjøpe en Apple iPod mp3-spiller til ham. Etter hvert var det mange som gav penger til gutten, og han fikk visstnok både mp3-spiller og andre etterlengtede gaver.

Nå har det vært stille rundt Ghyslain en stund. Men ydmykelsen har selvsagt ikke vært lett å komme over, verken for hovedpersonen selv eller for foreldrene.

Slo ut Jolie

Nylig ble det kjent at foreldrene hans saksøker foreldrene til gutten som la videoen ut på nettet. De mener at sønnen deres har blitt ydmyket. Det de nok ikke tenkte på var at etterspørselen etter videoen da tok helt av.

Lycos fører hele tiden topplister over hva som er mest populært i deres databaser. Etter at det ble kjent at Ghyslains foreldre gikk til søksmål har ”The Star Wars Kid” blitt mer populær enn noensinne på nettet.

Det var faktisk flere som søkte etter videoen i forrige uke enn det var som søkte etter for eksempel Tara Reid, Angelina Jolie, Eminem, Shania Twain og The Matrix. Til tross for at det kanskje kommer litt penger ut av søksmålet, var det vel ikke akkurat dette Ghyslain ønsket seg til skolestart...

Se filmen
Det er stygt å le av andre, men dersom du ikke har sett filmen kan du følge lenken under. Da får du nok en viss forståelse av hva Ghyslain har vært gjennom.

Se filmen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.