RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ufrivillig produksjonsstans for Yara

Sist oppdatert:
En lekkasje i en varmeveksler ved Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya vil føre til stans av fabrikken i ni dager
Ifølge driftssjef Aanund Jore ved Yaras anlegg på Herøya vil reparasjonen og driftsstansen koste selskapet flere millioner kroner uten at han overfor Porsgrunns Dagblad kan fastslå totalbeløpet nå.

Det er en indre lekkasje i en større varmeveksler som ifølge PD gjør at fabrikken må stanse produksjonen på søndag. Etter planen skal ammoniakkfabrikken være i normal drift igjen først 18. januar.

For å holde hjulene i gang for resten av gjødselproduksjonen på Herøya vil Yara måtte hente 12.000 tonn ammoniakk med skip til anleggene.

- Vi produserer uansett ikke nok ammoniakk, og importerer normal rundt 80.000 tonn på årsbasis. Det meste kjøpes fra Russland, men noe kommer også fra Europa, sier Aanund Jore som er driftssjef for ammoniakkfabrikken til Yara til PD.

- Vi vet ikke hvordan lekkasjen har oppstått. Det kan være slitasje over tid, eller det kan skyldes vibrasjoner. For å finne ut av dette og reparere skaden, må vi stanse hele fabrikken og ta ut varmeveksleren, sier Jore til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere