Gå til sidens hovedinnhold

Uganda deltar i kamphandlinger i Sør-Sudan

Juba (NTB-AFP): Uganda bekrefter at ugandiske soldater kjemper sammen med den sørsudanske regjeringshæren mot opprørere i Sør-Sudan. Samtidig kommer det stadig nye meldinger om brutale angrep.

Fredsforhandlingene mellom partene i Sør-Sudan står i stampe mens utsendingene krangler om detaljene i en eventuell våpenhvile. Konflikten i landet har pågått i over en måned, der styrker lojale mot president Salva Kiir forsøker å slå tilbake opprørere som støtter tidligere visepresident Riek Machar.

Det er den afrikanske regionale organisasjonen IGAD som megler i fredsforhandlingene, som pågår i Etiopia. Et av medlemmene av IGAD er Uganda. Men torsdag bekreftet Ugandas president Yoweri Museveni at landet også har blitt part i konflikten ved at ugandiske styrker kjemper sammen med den sørsudanske regjeringsstyrken SPLA.

Det er den første bekreftelsen på at utenlandske styrker deltar i konflikten. De ugandiske soldatene kom til Sør-Sudan fem dager etter at konflikten brøt ut 15. desember.

Ifølge FN er flere tusen mennesker drept og 400.000 sendt på flukt siden da. Konflikten mellom Kiir og Machar og deres støttespillere er også en etnisk konflikt mellom dinarene, som Kiir tilhører, og nuer-folket, som Machar tilhører.

Kampene er blodige og brutale og rammer sivilbefolkningen hardt. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping