*Nettavisen* Nyheter.

Ugandas leder håner FN-styrken i Kongo

Dar-es-Salaam (NTB-AFP): FNs fredsbevarende styrke i Øst-Kongo ser ut til å bestå av turister snarere enn soldater, mener Ugandas president Yoweri Museveni. Han sier FN-soldatene opptrer skammelig tafatt.

Situasjonen i Kongo ble drøftet på et møte i Samarbeidsorganisasjonen for det sørlige Afrika SADC i Dar es-Salaam i Tanzania lørdag. Deltakerne tok for seg utviklingen etter at opprørsbevegelsen M23 erobret byen Goma for senere å forlate den.

- Det er en skam, men det vi ser er en slags militær turisme, sa Museveni om FN-styrken MONUSCO. - Her har vi en mengde folk iført uniformer som bare sitter og ser på problemene, tilføyde den ugandiske presidenten.

FN har til sammen rundt 19.000 soldater i Kongo, og mer enn 6.000 av disse er utplassert i de østlige landsdelene der M23 nylig har vært på offensiven. Men diplomater sier styrkens innsats hemmes av et for svakt mandat.

Uganda tilbakeviser påstander om at landet sammen med Rwanda har gitt støtte til M23. Landet har tatt til orde for at det skal opprettes en nøytral styrke som skal forsøke å få kontroll over så vel M23 som opprørere med base på rwandisk område. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.