*Nettavisen* Nyheter.

Ugandas president vil likevel signere homolov

Kampala (NTB-AFP): Ugandas president Yoweri Museveni sa fredag at han likevel vil godkjenne en ny lov mot homofili. Museveni sier de som fremmer homoseksualitet vil bli straffet strengt.

Presidenten antydet for noen uker siden at lovforslaget kom til å bli skrinlagt, etter sterk kritikk fra vestlige givere og menneskerettighetsgrupper.

Homofili er tabu i mange afrikanske land og forbudt i 37 av dem. Få afrikanere er åpent homofile, og aktivister peker på at de frykter fengsel, vold og oppsigelse hvis legningen deres blir kjent.

Musevenis uttalelser kommer etter at en rapport laget av en gruppe rådgivere ledet av dr. Richard Tushemereirwe ble lagt fram på en konferanse arrangert av regjeringspartiet National Resistance Movement.

- Homoseksualitet har alvorlige konsekvenser for folkehelsen og bør derfor ikke tolereres, sa Tushemereirwe under konferansen.

Da det ugandiske lovforslaget ble lagt fram i 2009, innebar det dødsstraff for homoseksuell praksis. Loven er senere gjort noe mildere, og «grov homoseksualitet» skal etter det nye forslaget straffes med livsvarig fengsel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.