Uglands barnebarn arver alt

Foto: Janicke Yttervik (Grimstad Adressetidende)

Testamentet til Ellen Ugland sier at Johan Jørgen Uglands dattersønn, Knut Nikolai Tønnevold Ugland arver aksjene i J.J. Ugland-selskapene.

11.12.10 08:33

57 år gamle Ellen Ugland ble funnet død i sin leilighet på Lysaker, mandag. Legen som kom til stedet konkluderte med at det var hjertestans og et naturlig dødsfall.

Torsdag kom obduksjonsrapporten som førte til at dødsfallet blir sett på som mistenkelig, og Kripos ble koblet inn i saken.

Mange spekulasjoner

Som følge av bortgangen har J.J. Ugland selskapene notert seg at det har kommet en rekke spekulasjoner rundt fremtidige eierforhold som ikke er korrekte. I den forbindelse opplyser styreleder Jørgen Lund i Uglands Rederi om følgende i en pressemelding fredag:

- Det har alltid vært Johan Jørgen og Ellen Uglands mening at J.J. Ugland-selskapene og Ugland gård skulle gå videre i Ugland-slekten, noe som bekreftes av Ellen Uglands testamente.

- Testamentet til Ellen Ugland sier at Johan Jørgen Uglands dattersønn, Knut Nikolai Tønnevold Ugland arver alle hennes aksjer i J.J. Ugland-selskapene. Knut N.T. Ugland arver i tillegg Ellen Uglands bolig på Ugland Gård, med alt innbo som kommer fra Ugland-slekten. Knut N.T. Ugland vil etter dette eie hele J.J. Ugland-konsernet og Ugland Gård.

Les også:Kan arve 1,3 milliarder

- Også disse aksjene vil være underlagt den forvaltningsordning som er besluttet i Johan Jørgen Uglands testamente. Gunnar Frognes, styremedlem i Uglands Rederi de siste 10 år, er etter Ellen Uglands bortgang valgt inn i forvaltningsrådet som heretter vil bestå av Jørgen Lund (tillitsmann), Gunnar Frognes og Øystein Beisland.

Skipsrederens enke

Ellen Ugland var enke etter skipsreder Johan Jørgen Ugland og en av Norges rikeste kvinner.

Ektemannen Johan Jørgen Ugland døde i mars i år, 88 år gammel. Da han døde, overtok enken 45 prosent av verdiene i det Grimstad-baserte rederiet. Resten av verdiene på rundt tre milliarder kroner ble testamentert til dattersønnen Knut Nikolai Tønnevold Ugland, men styres av et råd fram til han fyller 35 år, melder NTB. Han er i dag 24 år gammel.

Bestemt i lang tid
Johan Jørgen Ugland gjorde i mars i år alle barna sine nærmest arveløse da ha døde. De tre barna fikk ingenting utover rundt 25 millioner kroner de fikk for aksjer de eide i konsernet for vel ti år siden, skriver NRK.

I et intervju med kanalen, som er gjort for tre år siden, kommer det fram at milliardarven allerede da hadde vært bestemt i lang tid. Dattersønnen Knut N. T. Ugland skulle ta over gården. Her omtaler også Johan Jørgen Ugland barnebarnet som «veldig lovende».

24-åringen studerer økonomi og administrasjon ved Universitet i Agder og er keeper på fotballaget Jerv i 3. divisjon. I november ble Knut Ugland ny nestleder i klubben.

Fredag ble det da også kjent at sønnen til Gerd J. Ugland sitter igjen med alle aksjene i Ugland-imperiet, en samlet verdi på rundt tre milliarder kroner.

Les også:Dynastiet i Grimstad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.