RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ugle sprer frykt blant kommunalt ansatte i Oregon


HØVDING: Politiet i Salem sier de følger nøye med på ugleangrepene. - Men vi har ikke arrestert noen ugler ennå, sier polititalsmann Dave Okada. Det dreier seg trolig om en høvdingugle (Strix varia).
HØVDING: Politiet i Salem sier de følger nøye med på ugleangrepene. - Men vi har ikke arrestert noen ugler ennå, sier polititalsmann Dave Okada. Det dreier seg trolig om en høvdingugle (Strix varia). Foto: Wikimedia Commons
Sist oppdatert:
Ei ugle som i fjor vinter ble kjent for å angripe joggere i en park i delstaten Oregon i USA, har denne vinteren dukket opp igjen. Årets ofre er utelukkende kommunalt ansatte.

Ugla innledet sesongens angrep i slutten av november, og har til nå satt klørne i minst tre kommunalt ansatte utenfor rådhuset i Salem, opplyser Tibby Larson, en talskvinne for byens parkvesen.

– Den er helt stille. Du bare går der i din egen verden, og plutselig kommer en ugle snikende uten lyd bakfra, sier Larson.

Ugleangrep er sjelden kost, men likevel noe som skjer fra tid til annen i USA. En politimann ble angrepet av ei ugle på julaften i delstaten Louisiana, og i oktober ble flere joggere angrepet av ei ugle i en park i delstaten Maryland.

Ugla i Oregon er neppe ute etter å gjøre noe politisk poeng ut av angrepene, mener Larson, som tror fuglen egentlig helst forsøker å imponere mulige partnere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere