RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uheldig med nedjustering av Oslo Børs

Sist oppdatert:
Avanse og investeringsdirektør Edward Wendel opprettholder sin tro på internasjonale aksjer, men forrige måneds valg om å vekte ned Oslo Børs var ikke heldig
Avanse opprettholder en moderat overvekt av aksjer i sin anbefalte portefølje, fremgår det av forvaltningsselskapets siste månedsrapport.

Aksjeovervekt har vært gunstig så langt i år, men mindre gunstig har det vært at Avanse ved inngangen til februar vektet ned norske aksjer til nøytral, og bare overvektet internasjonale aksjer. For Oslo Børs gikk i februar mye sterkere enn internasjonale børser generelt.

- Selv om potensialet for ytterligere oppgang kan begynne å se mindre ut, tror vi likevel at aksjemarkedet kan gi en god avkastning også i mars. Vi opprettholder derfor en moderat overvekt i aksjemarkedet, skriver Avanse.

- Selv om aksjemarkedet har gitt en god avkastning måned etter måned, har opprevideringer av selskapenes inntjeningsestimater, en svært lav rente og positive tall fra økonomiene både her til lands og i utlandet, forsvart oppgangen. Nå har vi imidlertid kommet til et nivå hvor aksjekursene nærmer seg hva man kan kalle et "normalt" nivå. For at aksjemarkedet skal stige ytterligere bør bedriftene fortsette å slå analytikernes forventninger og rentene holde seg lave. Tall som viser vekst i økonomien vil også påvirke positivt, skriver Avanse.

Avanse påpeker også at bedriftenes resultatfremgang til nå i stor grad har kommet som en følge av kostnadskutt, og at man nå i større grad må se inntektsvekst.

Avanse venter fortsatt laver renter, som vil gjøre at investorene trolig i større grad plasserer penger i aksjemarkedet og på den måten tilfører likviditet.

- En risiko er at valutabevegelsene blir så kraftige at de virker destabiliserende på verdensøkonomien, skriver Avanse.

- En del økonomiske indikatorer kan synes å være er i ferd med å flate ut. Det er imidlertid et poeng at aksjemarkedet historisk sett har fortsatt stigningen etter slike topper, heter det videre.

Den moderate overvekten av aksjer motveies av en undervekt av pengemarkedet, på grunn av de lave flytende rentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere