Gå til sidens hovedinnhold

Uheldige mot Brann

BRANN STADION (vif.no): Et Vålerenga som til tider kjørte over Brann i Bergen og hadde fortjent mer, måtte reise hjem uten poeng, etter at måltyven Helstad avgjorde kampen i andre omgang.

Vålerenga tok tak i kampen umiddelbart på Brann Stadion denne kvelden og det tok kun halvannet minutt før Daniel Fredheim Holm avsluttet på mål fra 20 meter. Det startet med en god stikker fra Jarl André Storbæk midt på banen. Fredheim Holm avanserte lenge mot et veldig ryggende Brann-forsvar før han klemte til, men Håkon Opdal gjorde en god redning. Vålerenga vant tilbake andreballen igjen og fikk like etter ballen ut til Freddy dos Santos som skøyt fra ni meter, men Opdal fikk igjen reddet, denne gang til en resultatløs corner.

Brann kontret etter corneren men Helstad ble vinket av for offside, tvilsomt nok. Vålerenga gikk rett i angrep igjen og Storbæk slo et godt innlegg Mohammed Abdellaoue headet et par meter utenfor.

Roligere
Etter åpningen på kampen, som var veldig fartsfylt roet det seg litt ned de neste ti minuttene. Vålerenga hadde et greit grep på kampen og virket mest farlige framover, men Brann lå kompakt og godt og hindret ofte rom når Vålerenga skulle spille opp.

Kampens neste store sjanse kom etter 20 minutter. Dos Santos kastet langt og André Muri var sterk i boksen og fikk stusset ballen foran mål. Kjetil Wæhler var i duell med Karadas, men Karadas kom først på ballen og fikk klarert til corner.

Brann brukte 25 minutter på å få sin første sjanse. Helstad ble spilt fri og fikk avsluttet fra god posisjon med Troy Perkins gjorde en meget godt benparade og reddet avslutningen. Vålerenga gikk rett i angrep etter Branns forsøk og Moa var nære å sende Vålerenga i ledelsen, men Opdal og Brann-forsvaret fikk avverget til slutt.

Sæternes i stolpen
Tre minutter etter Moas store sjanse var Sæternes kanskje nærmere å heade Vålerenga i ledelsen. Et godt innlegg fra dos Santos fant Sæternes i feltet. Han var sterk og knuste Karadas i duellen. Fra åtte meter headet han knallhardt i stolpen.

Brann gikk rett i angrep igjen og en perfekt ball ble spilt i bakrommet til Helstad som startet perfekt. Han prøvde å trille ballen rundt Perkins men gikk i bakken i duellen. Vanskelig å si om det skulle vært straffe. Helstad faller lett og er så vidt borte Perkins på vei ned, men dommeren valgte å vinke spillet videre.

Fredheim Holm spilte veldig godt for Vålerenga den første halvtimen av denne kampen, som hengende spiss bak Moa og Sæternes. Etter 32 minutter fikk han igjen avsluttet fra 20 meter, denne gangen med høyrefoten. Skuddet var hardt og godt men en god Opdal var igjen i full strekk og fikk reddet forsøket.

Til tross for noen få forsøk fra hjemmelaget, var det Vålerenga som styrte oppgjøret på Brann Stadion. Sæternes og Fredheim Holm skapte mange problemer for Brann-forsvaret og resten av Vålerenga stod godt opp og vant viktige andreballer høyt i banen. Dette ga et godt trykk på hjemmelaget, men Vålerenga klarte ikke å få hull på byllen.

God omgang
Branns målfarlige spiss Thorstein Helstad hadde tydeligvis fallesyken før pause. Flere ganger ramlet han mistenkelig lett i dueller, både i boksen og utenfor. Heldigvis skjønte dommer Skjerven hva Helstad prøvde på og vinket spillet videre de gangene det skjedde i feltet, men utenfor Vålerengas straffefelt fikk Helstad frispark.

Vålerenga dominerte det meste av en meget underholdene første omgang, selv om Brann la et lite press på bortelaget de siste minuttene. Perkins hadde blant annet to gode redninger rett før pause og dermed gikk lagene til hvilen på stillingen 0-0. Allikevel var det liten tvil om at Vålerenga hadde fortjent en scoring og ledelse.

Solid Perkins
Kjetil Wæhler gikk av banen ett minutt før pause i første omgang med et kutt i panna etter en duell. Etter pause kom han tilbake på banen godt bandasjert og var igjen klar for å krige for Vålerenga.

Den andre omgangen startet forholdsvis mye roligere enn starten av kampen. Stillingskrig, dueller og lite muligheter preget de første seks minuttene, helt til Demba-Nyrén fikk litt rom og avsluttet fra ti meter. Skuddet var godt og Perkins gjorde nok en god redning.

Vålerenga brukte en 13 minutter av andre omgang før de utfordret Branns forsvar noe særlig. Farlighetene kom etter to cornere, hvor den siste endte med at Storbæk klemte til på volley fra 20 meter, med venstrefoten, men skuddet gikk langt utenfor.

Rødt på Thomassen
Etter 64 minutter kunne Sæternes ha sendt Vålerenga i ledelsen igjen. Dan Thomassen avanserte og sendte en fin ball til Fredheim Holm som igjen fant Sæternes med en fin stikker. Opdal kom ut og gjorde målet lite og Sæternes sin avslutning ble blokkert.

Brann kontret umiddelbart og Vaagan Moen fant Helstad på løp i bakrom. Thomassen kom litt på etterskudd og dro ned Helstad like utenfor straffefeltet, selv om Helstad falt inne i boksen. Dermed fikk Thomassen det røde kortet for å ha hindret en opplagt scoringsmulighet og Brann fikk frispark. Frisparket sendte Vaagan Moen høyt over mål.

Helstad dukket opp
Vålerenga gjorde et bytte ganske tidlig etter utvisningen. Sæternes ble erstattet av Berre. Moa måtte dermed spille ensom spiss, og Vålerenga la om til 4-4-1, med dos Santos, Muri, Wæhler og Storbæk i forsvarsfireren.

Til tross for utvisningen var det Vålerenga som kjørte kampen de første fem minuttene etter Thomassen måtte gå i garderoben. Fredheim Holm og Moa var aktive og skapte flere farligheter.

Allikevel var det Brann som tok ledelsen i kampen, på en dødball. Et frispark fra 25 meter, litt ute til venstre ble slått på hodet til Einarsson som headet tilbake foran mål hvor måltyven Helstad skled ballen i nettet bak en utspilt og sjanseløs Perkins.

Strand inn
Vålerengas andre bytte kom etter 79 minutter når Lars Iver Strand erstattet en meget god Fredheim Holm. Det kunne se ut som Fredheim Holm slet litt med foten som har gitt han litt problemer i det siste, og det var nok grunnen til byttet.

Tre minutter etter scoringen kunne og burde Helstad økt ledelsen. Innbytter Winters klemte til fra åtte meter, men igjen gjorde Perkins en fantastisk redning. På returen jaget Helstad, men Perkins og Wæhler fikk ryddet opp på streken. En fantastisk prestasjon av begge VIF-spillerne.

Vålerengas siste bytte kom fem minutter før full tid, når Bojan Zajic erstattet Storbæk.

I kampens siste minutter prøvde Vålerenga, men Brann lå godt i forsvar. Dette ga selvfølgelig Brann en del muligheter til farlige overganger, som de ikke klarte å utnytte.

Dermed ble det seier til Brann, i en kamp hvor Vålerenga minst fortjente ett poeng etter spill og sjanser. Vålerenga dominerte til tider Brann i Bergen og skapte mange farlige sjanser, spesielt før pause. Etter hvilen jevnet det seg ut og Brann akkurat det lille ekstra bedre foran mål til å stikke av med en heldig seier. Det hjalp selvfølgelig ikke at Thomassen ble utvist, men Vålerenga la seg ikke bakpå til tross for undertallet og prøvde å angripe selv med ti mann. All honnør til alle Vålerengas spillere som la ned en veldig innsats og som satset offensivt på en vanskelig bortebane.

Brann – Vålerenga 1-0 (0-0)
Tippeligaens 7.runde, 16.mai 2008 på Brann Stadion, 17.896 tilskuere

Mål: 1-0 Thorstein Helstad (77)

Rødt kort: Dan V. Thomassen

Vålerengas lag: 1 Troy Perkins – 5 André Muri, 16 Dan V. Thomassen, 24 Kjetil Wæhler – 6 Freddy dos Santos, 23 Kristofer Hæstad, 8 Martin Andresen, 7 Daniel Fredheim Holm (10 Lars Iver Strand inn 79), 13 Jarl André Storbæk (26 Bojan Zajic inn 85) – 14 Bengt Sæternes (11 Morten Berre inn 68), 25 Mohammed Abdellaoue

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut