RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GODTERI I ÅPNE BOKSER: Det kan være lurt å sjekke ut omgivelsene godteriet selges i, høyden de står i, og om boksen er lukker og utstyrt med klype.
GODTERI I ÅPNE BOKSER: Det kan være lurt å sjekke ut omgivelsene godteriet selges i, høyden de står i, og om boksen er lukker og utstyrt med klype. (Foto: Thinkstock)

Uhygenisk godteri?

Sist oppdatert:
Dette bør du se etter, før du kjøper smågodt i åpne bokser.

(SIDE2): Denne artikkelen er levert av Helsenett.no

Spørsmål: I mange kiosker og butikker er det ulike typer smågodt (sjokolade, gelegummi, lakris og lignende) som er fordelt på bokser der man plukker selv og betaler etter vekt. Det kan da umulig være særlig hygienisk? Jeg har ofte sett at folk forsyner seg med hendene.

Relaterte saker fra Helsenett.no
Tidlig behandling av MS
Reisetips for eldre
Rett til å bruke egenmelding

Svar: Du har rett i at salg av smågodt i åpne bokser kan være uhygienisk. Hvis kunder forsyner seg med hendene, er det en fare for at de etterlater smittestoffer. Innholdet i godteriboksene er ekstra fristende for småbarn og som rimeligvis ikke er opptatt av mikrobiologiske problemstillinger. Mattilsynet anbefaler derfor at hyllene ikke befinner seg i en høyde der de er tilgjengelig for de yngste kundene. Godteriene skal dessuten oppbevares i lukkete beholdere med lokk som er utstyrt med klype. Det er også anbefalt at de plasseres slik at betjeningen til en hver tid kan holde et øye med dem, for eksempel i nærheten av kassaapparatene. Når Mattilsynets inspektører utfører tilsyn av salgssteder sjekker de at det er valgt en hygienisk forsvarlig løsning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere