*Nettavisen* Nyheter.

Uhyggelig lyd går verden rundt

Foto: Skjermdump/Youtube

Et mystisk lydfenomen fra Kiev i Ukraina er tatt opp på video og lagt ut på Youtube. Siden 11. august har 1,2 milioner mennesker hørt klippet.

15.09.11 13:04

I en av videoene føres det en spesiell samtale mellom en mor og hennes barn.

Samtalen fra Kiev går slik:
Barn: Den lyden. Det drypper på oss fra skyen. De vil skremme oss.
Mor: Hva? Hva tror du det er?
Barn: Ingen drypper på skyene, de er langt borte, de er skumle, jeg liker å se på dem under et mikroskop.
Mor: Du kan ikke se på lyden av et mikroskop.

Se videoen fra Kiev:

HTML EMBED

Det spekuleres og diskuteres nå heftig på nettet hva den mystiske lyden kan være.

Bryggeri eller dreiende kraner?
I følge ukrainsk TV kan lyden skyldes et verksted som ligger i nærheten av byen. Problemet er bare at lyden angivelig skal komme fra et annet verdenshjørne. TV kanalen mener likevel at det er sannsynlig at lyden kommer lyden fra dreiende kraner på byggeplass, skriver Ekstrabladet.

Brukeren Cristef, som har lagt ut videoen, la tre dager tidligere ut en tilsvarende video med samme lyd. Han gjør oppmerksom på at man kan høre lyder fra et en nærliggende byggeplass, men at dette er svake lyder. Spesielt med tanke på den voldsomme lyden som kommer etterpå.

Flere andre steder i verden

Fenomenet har tilsynelatende spredd seg i flere andre steder i verden, der helt andre mennesker har fanget opp den spesielle lyden. Videoene under viser lydklipp fra blant annet Moskva og Polen.

(Saken fortsetter under videoene)

Moskva

HTML EMBED

Odessa

HTML EMBED

Signal fra Gud?
En populær teori handler om HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), en teknikk som benyttes av mange land, når atmosfæren skal undersøkes. Dette skjer ved at man sender stråling avsted mot atmosfæren og måler hvordan den vender tilbake. Teknikken er godt kjent og i følge meteologer helt uskadelig. HAARP har likevel ført til drøssevis av konspirasjonsteorier som tar for seg vær-kontroll, tankekontroll og lignende. I tillegg er det selvfølgelig også nok av dem som mener lydene er et signal fra Gud. I bibelen står det blant annet følgende:

- Og han vil sende sine engler med et stort trompetbrøl og de vil samle hans utvalgte fra de fire vinder, fra den ene enden av himmelen til den andre, skriver Romulo282838 på YouTube.

I Kiev har man slått seg til ro med den mindre dramatiske forklaringen om støy fra verkstedet.

Men nå er lyden også kommet til Canada.

I Windsor, Ontorio har flere beboere rapportert om merkelige vibrasjoner og lyder. Ca 4.35 minutter inn i denne videoen forklarer beboere hvordan de opplever lyden:

HTML EMBED

Også i Sverige har folk lagt merke til videoen. Hør lydklippet under:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag