RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uinteressert i hva kirken driver med

Oslo (NTB): I en ny undersøkelse sier nesten halvparten av dem som lot være å stemme ved årets kirkevalg, at årsaken var at de ikke er interessert i det kirken holder på med. Det bekymrer Kirkerådet.

Parallelt med årets kommune- og fylkestingsvalg ble det avholdt kirkevalg der man kunne velge inn kandidater til bispedømmeråd og menighetsråd. Men bare 13 prosent av de stemmeberettigede valgte å stemme.

I en undersøkelse foretatt av Norstat for avisa Vårt Land, oppgir 46 prosent av de spurte at årsaken til at de ikke stemte, var at de er uinteressert i hva kirken driver med.

- Det er et høyt tall, som representerer en stor utfordring for oss. Vi er ikke mest opptatt av å få dem til å stemme ved valgene, men å bli interessert i det kirken holder på med. Rundt om i landet blir det gjort mye bra arbeid for å knytte kontakter mellom kirken og folket, men her har vi ennå en lang vei å gå, innrømmer direktør Jens-Petter Johnsen i Kirkerådet.

Han er mer fornøyd med at ni av ti spurte sier de visste om valget, og at bare 16 prosent sier de ikke stemte fordi det var vanskelig å sette seg inn i kandidatenes synspunkter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere