RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UiO skal granskes for kreft

Kreftfrykt etter skandaleavsløringer.

(iOslo.no) Flere universiteter skal nå granskes for krefttilfeller. Etter Rosenberg-avsløringen, der store kreftforekomster ble avdekket ved NTH i Trondheim, kommer nå flere læresteder i søkelyset, ifølge VG.

Rosenberg-studien avdekket store kreftforekomster ved avdeling for organisk kjemi på gamle NTH i Trondheim i perioden 1960 til 1990.

I første rekke skal de tilsvarende avdelingene ved universitetene i Oslo, Bergen og Trondheim granskes av en ekspertgruppe i samråd med Kunnskapsdepartementet.

-Bakgrunnen for at vi er interessert i disse kjemilaboratoriene, er at vi tror sannsynligheten er størst for at vi kan finne noe interessant her, sier lederen i ekspertgruppen, Erik Dybing.

Sammen med Kunnskapsdepartementet har de sendt et brev til universitetene der de ønsker konkrete opplysninger over antall studenter, hvilke kjemiske forsøk de utførte og hvilke stoffer de ble eksponert for i det aktuelle tidsrommet. Opplysningene skal drøftes på ekspertgruppens neste møte i mai.

-Men for at undersøkelsen skal ha virkelig verdi, bør den utvides til å gjelde flere tilsvarende miljøer, mener forskningssjef Petter Kristensen ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) til VG.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere