Ukas minste - og klart beste

MØRKT: Bleke modeller viste fram plagg i svart og gull med lekre snitt og utsøkte detaljer. Fantastisk vakre klær som undertegnede ønsker seg.

MØRKT: Bleke modeller viste fram plagg i svart og gull med lekre snitt og utsøkte detaljer. Fantastisk vakre klær som undertegnede ønsker seg. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Daniel Sørensen imponerte stort med sin lille, svarte kolleksjon.

14.02.09 09:16

(SIDE2): - Denne kolleksjonen er mye nærmere min personlighet enn det jeg har gjort før. Den er mye mørkere, sa Daniel Sørensen til Side2 etter visningen torsdag.

Og mørk var den. Men vakker mørk. Med gullsmykker, lekre snitt, blyantskjørt og løse silhuetter på bleke modeller som strente forbi et siklende publikum i «Leiligheten» på Grünerløkka.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sin egen greie
Mens de fleste andre visningene denne uka har funnet sted på DogA, i regi av Oslo Fashion Week, valgte Daniel å kjøre sin egen greie, sponset av Lola.no og Smuglesning.

SE BILDER FRA VISNINGEN NEDERST!

- Jeg liker det Pål og Annikken (Pål Vasbotten og Annikken Vear, journ.anm.) gjør med Oslo Fashion Week, og gleder meg til å jobbe med dem i framtiden, sa Daniel.

Oppgitt over dagspressen
Men Designspiren-vinneren synes det blir for mye fokus på kjendiser, og mener dagspressens dekning av moteuka ofte stopper ved den røde løperen.

- Er det så vanskelig å ta en telefon til Nåløyet-vinneren for en kommentar? Isteden fokuserte de på trusa til Pia Tjelta, sa en oppgitt Daniel.

Derfor takket han ja da Lola og Smuglesning inviterte ham til å arrangere en alternativ visning, med streng gjesteliste bestående av bransjefolk med riktig kred.

Liten kolleksjon
Kolleksjonen var ikke så stor, derimot var den imponerende god. Blyantskjørt, lange kardigans, kjørehansker,en boblevest med spennende snitt - for det meste i svart med gulldetaljer eller smykker, ble vist fram på en firkantet catwalk.

Formen på catwalken var ikke ideell for oss som gjerne ville dvele ved detaljene, men vi rakk å få med oss at dette var lekkert.

- Ambisjonene var større enn fornuften
- Det var mye stress å produsere en kolleksjon rett etter at jeg vant Designspirene, sa Daniel, som da laget en veldig stor kolleksjon.

- Jeg hadde altfor mange styles. Ambisjonene var større enn fornuften. Nå vet jeg at å produsere klærne koster mye arbeid, sa Daniel, som tok et halvt år av og reiste i Kina i to måneder, hvor kolleksjonen produseres.

- Jeg har tatt det ned ganske mye denne gangen.

Et godt valg, synes vi, og gleder oss til å se mer fra denne lovende designeren.

Les mer om mote her

1571

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.